神奈川県立横浜国際高等学校

横浜国際高校へようこそ!

横浜国際高校は平成20年4月に新たに開校した単位制専門高校です。世界市民として自立し、将来日本社会や国際社会におけるリーダーとして活躍する人材を育成することを目的にしています。平成26年度文部科学省「スーパーグローバルハイスクール」に指定されました。また、TOEIC-IP、補習や模擬試験を実施し、生徒が進路実現のために必要な学力を身につけることを目標にした学習活動を行っています。東京外国語大学とは高大連携協定を核として、連携を深めています。平成30年3月、国際バカロレア機構により国際バカロレア候補校として認定されました。平成31年4月に国際科国際バカロレアコース(仮称)を新設する予定です。

Welcome to YIS!

Kanagawa Prefectural Yokohama Senior High School of International Studies is a public high school established in April, 2008. We encourage our students to become self-reliant world citizens so that they can play an active role in the future as leaders not only in Japan but also throughout the world. In 2015, Kanagawa Prefectural Yokohama Senior High School of International Studies was designated as one of the Super Global High Schools(SGH schools) by the Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology(MEXT). We foster students’ basic academic skills through variety of learning experiences, such as TOEIC® Listening & Reading IP Test (once a year), special tutoring sessions, and mock examinations. We have built a School Partnership with Tokyo University of Foreign Studies(TUFS). We were authorized as Candidate School for IB Diploma Programme by the International Baccalaureate Organization in March, 2018. We are planning to start offering a new course(International Baccalaureate Course: pending approval) from April, 2019.

s-001 (圧縮).jpg

IMG.jpg